Et dansk ægtepar som har boet i Italien, har sendt mig et brev, hvor de fortæller om deres oplevelser med det italienske og det danske sundhedsvæsen. Deres oplevelse er desværre meget sigende og viser krystalklart, hvorfor der skal vælges nye kræfter til Regionsrådet den 19. november.

”…I 2000 boede jeg i Italien. Min kone opdagede selv en knude i brystet. Dagen efter var hun hos lægen, samme dags eftermiddag tog man en prøve, dagen efter var dommen “kræft”, to dage senere var hun opereret. Derefter naturligvis kemo og bestråling. Alt er endnu i dag i orden. Bemærk: Man kender ikke ventetid. – Efter flytning til Danmark i 2002 har jeg set hvorledes alt går i det danske sundhedssystem. Jeg har derfor fravalgt det og har mine check ups i Tyskland, hvor det oven i købet er væsentlig billigere end i Danmark. Eksempel: Når jeg får taget blodprøver i Tyskland om morgenen, har jeg en tre siders skriftlig rapport om eftermiddagen. –

Sandheden er, at det er de danske politikere, som prøver at bilde befolkningen ind, at dansk velfærd er noget særligt….” Citat slut.