Rygepolitik: Jeg er træt af perfide S-angreb, jeg bliver sågar kaldt ‘tobaksordfører’

Socialdemokraternes sundhedsordfører Flemming Møller Mortensen havde for nyligt et perfidt indlæg i BT fuld af anklager mod Liberal Alliance og får det til at lyde som om, at jeg har et selvstændigt mål om, at børn og unge under 18 skal ryge. Jeg bliver sågar kaldt ‘tobaksordfører’ fremfor sundhedsordfører.

Jeg vil undlade at finde på navne til Flemming Møller Mortensen, men blot sætte spørgsmålstegn ved, om Socialdemokraternes evige heksejagt og fordømmelse af rygere vil gavne?

Frem til for ca. 6 år siden, er andelen af rygere faldet i gennemsnit ca. 1% om året siden 70’erne uden lovgivning, som først kom for 10 år siden. Desuden er Danmark et af de lande med den laveste andel rygere.

Vi i Liberal Alliance ser meget gerne, at færre børn og unge under 18 år begynder at ryge. Men vi støtter ikke Socialdemokraternes symbolske forbudspolitik. Jeg har ingen dokumentation set for, at noget af det virker. Men jeg har set store ulovlige markeder i andre lande og brug af alternativer som f.eks. snus, e-cigaretter m.m.

Jeg støtter heller ikke Flemming Møller Mortensens evige trang til at bestemme, hvordan andre skal leve eller hans selvforståelse af, hvad det gode liv er for alle andre mennesker.

Og det gælder ikke kun Hr. Mortensen. Jeg synes også, at andre politikere, myndigheder og organisationer skal stoppe deres klapjagt og umyndiggørelse af voksne mennesker.

Butikkerne har ansvar for at overholde loven. Og det er forbudt at… Læs resten af artiklen på BT.