Så meget kan borgere og virksomheder i Fredensborg spare i skat.
Vi hører så tit, at der ikke er plads til skattenedsættelser, men en ny undersøgelse udarbejdet af Cepos viser, at Fre-densborg kommune kan spare 313 mio.kr. (7.909 kr. pr. ind-bygger) blot ved at administrere så godt som de bedste kommuner i landet. I undersøgelsen er der taget højde for sociale forskelle i kommunerne. Fredensborg kommune indtager en plads som nr. 88 ud af landets 98 kommuner.

En anden undersøgelse udarbejdet af Dansk Industri om lokalt erhvervsklima 2012 viser, at Fredensborg kommune er tæt på at være den dyreste kommune med en plads som nr. 95, hvad angår skatter, afgifter og gebyrer, samt tæt på at være den dårligste mht. kommunal sagsbehandling med en plads som nr. 94.

Og selv om Fredensborg kommune ligger bedre placeret i en tredje undersøgelse udarbejdet af Dansk Byggeri, hvor den samlede placering løftes længere op på rangstigen, fordi der her scores nogle top-point på at have opsat mål og planer indenfor forskellige områder, er der stadig meget at hente.

Liberal Alliance mener derfor, at der er rig mulighed for, at Fredensborg kommune kan blive endnu mere attraktiv for både borgere og erhverv. Og på skattefronten vil vi kæmpe for:

– Nedsættelse af kommuneskatten.

– Væsentlig lavere grundskyldspromille/ejendomsskat.

– Væsentlig nedsættelse eller afskaffelse af dækningsafgift (ejendomsskat på erhvervsejendomme).

– Byggesagsgebyrer skal nedsættes til omkostningsniveauet (og ikke kun med 30-40%).

– Væsentlig forbedring af den kommunale sagsbehandling.