Intensiv patient flyttes fra Køge til Hvidovre og videre til Næstved uden lægelig begrundelse.

Og det er regionernes ansvar – så længe de er der. Derfor er det vigtigt at stemme til regionsvalg den 19. november.

6. januar 2011 indlægges en kolpatient på Køge sygehus intensiv afdeling. Efter et par dage i koma, vågner han op og kan kommunikere lidt. Pludselig meddeler en læge, at patienten skal flyttes til en intensiv afdeling på et andet hospital, fordi der ikke længere er plads i Køge. Først siger man Nykøbing Falster, men da datteren bor i Hørsholm, ender det med Hvidovre.

Efter 3 dage har pårørende endnu ikke talt med en læge, men efter megen diskussion og insisteren kommer de til at tale med en læge dagen efter. Der foretages nogle behandlinger, men man mister næsten patienten, og stopper derfor, og kan derefter ikke komme i kontakt med patienten.

Nu kommer der ny besked om, at man er nødt til at flytte ham igen, fordi han nu ligger i Region Hovedstaden, men hører hjemme i region Sjælland (hvor han kom fra). Han flyttes fredag eftermiddag midt i myldretiden med politieskorte til Næstved Sygehus. Han har det tydeligvis dårligere og dør den 27. januar.

Netop i dag ville han være blevet 73 år, og pårørende tænker meget på, om de kunne have fejret fødselsdag med ham, hvis han ikke var blevet behandlet som et CPR. NR. 

Om han havde overlevet eller ej, har jeg ikke forudsætning for at vurdere, men under alle omstændigheder skal vi ikke acceptere forløb som dette.